Mieke's paarden

Twist van de Durmehoeve

19/05/1996


Horsenality:
LBE / RBE
Ras: BWP

Een vertrouwensvol, speels paard. Met hem heb ik de Parelli levels behaald, hij is mijn rots in de branding en mijn spiegel.

“There is nothing that you can’t do when your horse becomes a part of you!”

Twist is het paard die me dit al zo vaak heeft laten voelen.

Quality Williams

01/04/2004


Horsenality: RBI

Ras: Franse draver

Quality is een inwendig onrustig paard die zelden bang is van haar omgeving maar wel angstig als student.

Ik heb haar gekregen van mijn broer (Lieven Lannoo) omdat ik van nul wou beginnen met een sportpaard en hierbij alles toepassen wat ik tot dan al geleerd had van Parelli. De merries uit haar bloedlijn waren één voor één ontrainbaar, maar ze behaalde een record van 1.16.1. Hierna reed ik haar zelf in koers. In plaats van een carrière uit te bouwen, besloten we om haar te laten dekken. Mijn broer gaf mij het compliment dat er niemand was die meer uit haar kon krijgen dan ik. Haar topsnelheid is 54 km per uur.

Nu heeft ze drie veulens in koers lopen, is ze fokmerrie eerste categorie en omgeschoold tot rijpaard voor mijn dochter van zes. Ikzelf heb met haar ‘rijden aan de losse teugel’ (freestyle) behaald.


Happyfutureforyou (aka "Happy")

20/03/2012


Horsenality: RBI

Ras:Quarter Horse

Happy is als student bang en introvert, maar hij bloeit steeds meer open. Happy was een blanco blad toen hij bij mij terechtkwam, hij was nog nooit gehalsterd toen ik hem ging ophalen. Hij is via via bij mij terecht gekomen: bedankt Geert Nemegheer. 

De grootste reden waarom hij bij mij blijft is omdat Pat Parelli mij aangeraden had om als volgende paard een Quarter te zoeken. Op deze manier zou ik weten hoe het voelt om echt voorwaarts te rijden met stoppen in het achterhoofd. Happy is goed op weg om een super Parellipaard te worden, d.w.z. level 4 in de 4 savvy's, en meer... Af en toe gaan we samen spelen met de koeien en ook westerndressuur (reining) vinden we wel tof. 


Xander van der Hutte

02/04/2005


Horsenality:RBE

Ras:Shetlandpony

Xander is een pony die ik gekregen heb van mijn man als geschenk voor de geboorte van mijn dochter.

Hij is jaren meegegaan op wedstrijd als gezelschapspony voor de wedstrijdpaarden. Tegenwoordig staat hij vooral ongelooflijk schattig te zijn op de wei en maakt hij de kudde compleet.