Horsenality - humanality

In de plaats van enkel technieken te gebruiken gebruik je echt psychologie in je training! Het ‘Horsenality’-concept geeft je inzicht in de beste manier van leren voor jouw paard. Zo weet je wat te doen, wanneer, waar en waarom, en hoe je je paard in elke situatie kan motiveren en dingen aanleren.

Het principe is eenvoudig: Linda Parelli heeft paarden opgedeeld in vier hoofdkarakters of types persoonlijkheden, nl. Left Brain Extrovert, Left Brain Introvert, Right Brain Introvert en Right Brain Extrovert. Door middel van een handige invultool kan je nagaan welk karaktertype of horsenality jouw paard is en kan je je training daarop afstemmen. Afhankelijk van of je paard eerder snel of traag is en eerder bang of dominant, kan het een volledig andere aanpak vragen om je paard eenzelfde oefening aan te leren. 

Een Parelli-coaching is volledig thuis in de theorie en praktijk en kan je snel op weg helpen om na te gaan welk type paard jij hebt, als je er zelf niet aan uit komt. Ze kan je ook verder op weg helpen in je training en je trainingsprincipes volledig aanpassen aan het type paard dat jij voor jou staan hebt.